Kirándulások

Kirándulások

- OLYMPUS RIVIERA KIRÁNDULÁSOK –

A fakultatív programokra a helyszínen lehet jelentkezni a helyi utazási irodában. Az árak, indulási és érkezési idők tájékoztató jellegűek, pontos tájékoztatás a helyszínen.

NAPPALI KIÚRA HORGÁSZATHOZ A TERMÁLIS ÖBÖLBEN, a kagylófarmokon!!!

Ha szereti a horgászatot, és Pieriában és főleg Makrygialosban tartózkodik a nyári szünetben, akkor egy 5-7 órás horgásztúrát ajánlunk a Thermaikos-öböl kristálytiszta vizében.
Hajónk egy professzionális horgászhajó. Fel van szerelve
az elérhető legjobb, legmodernebb és legkülönlegesebb berendezések.
Kapitányunk segítségével egyedülálló horgászélményben lesz része hajónkról.
Hajnalban indulunk útnak Alykes Kitros kikötőjéből, a Thermaikos-öböl kék ölelésében, az ár tartalmazza a transzfert a szállásról a kikötőbe.
Tengeri szellővel körülvéve, az Olümposz gyönyörű partján, közel az Aliakmonas folyó deltájához, kapitányunk elvezet minket a legjobb horgászterületre, a Thermaikosz kagylófarmokra.
Egyéni horgásztúra:
Élő csalival fogunk horgászni. Tintahalra is fogunk horgászni. Általában a fogásunk sok. Minden szeretetünkkel fogásunkból akár 3 kg friss halat is horgászhat majd, amit szeretteivel együtt élvezhet.
Működési idő:
• 9:00-15:00
• 16:00-21:00
Gyermekek 14 éven felüliek engedélyezettek
Létszám: Maximum 6 fő (3 vagy 4 fő horgászhat egyszerre, de a kirándulás során mindenki megtapasztalhatja a horgászat varázsát
és megtanulják a technikákat).

Ára > 55 euró személyenként

Az árban benne van: horgászfelszerelés, üdítő, egy pohár tsipouro, párolt kagyló, szendvics,...és 3 kg hal, ha jó horgász!!!

Hozz magaddal: sapkát, napszemüveget, fényvédőt, széldzsekit és megfelelő cipőt


METEORA SZIKLA KOLOSTOROK

Felnőtt: 35 euró
Gyermek: 4-12 éves korig 30 euró
Indulás Makrygialosból: reggel 7.00.
Indulás Paraliából: 7.30.
Érkezés Makrygialosba: 18.00 órakor.
Érkezés Paralia: 17.30.
Miután elhaladtunk az Olümposz egyik legcsodálatosabb lábánál, lehetősége lesz egy pillantást vetni a Tembi-völgyre és a csodálatos geológiai képződményekre, amelyek a kora középkorban a szerzeteseket is vonzották, hogy közelebb kerülhessenek Istenhez. . A program egy kolostor látogatását tartalmazza (belépő: 3 euró/fő/kolostor). Az élmény felejthetetlen, hiszen egyedülálló élményben lesz része.
Ajánlott felszerelés: kényelmes cipő (a kolostorok csak lépcsőn közelíthetők meg), az ortodox vallási szabályoknak megfelelő váll- és térdfedő ruha (a kolostorba való belépéshez a nőknek bokáig érő szoknyát, a férfiaknak bokáig érő nadrágot kell viselniük).

HAJÓKIRÁNDULÁS SKIATHOS SZIGETRE

Felnőtt: 50 euró
Gyermek: 4-12 éves korig 45 euró
Indulás Makrygialosból: 5.30.
Indulás Paraliából: 5.50.
Érkezés Makrygialosba: 22.00.
Érkezés Paraliába: 22.30.
A görögök pompás homokos öbleinek és egyenletes éghajlatának köszönhetően az egyik legnépszerűbb üdülőhelynek tartják. A sziget mindössze 48 km2, lakossága 4100 fő. Autóbusszal megyünk a Volos melletti kikötőbe, ahol egy nagy hajóval indulunk az Égei-tenger szigeteire. Ha szerencsénk van, delfineket is láthatunk. Meglátogatjuk a sziget fővárosát, a Skiathos nevet, amelyet 1830-ban alapítottak egy antik település helyén, bizánci műemlékeiről és kis ortodox templomáról híres. A további célpontok közé tartozik a Koukounaries Beach, Görögország egyik legszebb strandja, amely aranyszínű homokjáról és kristálytiszta vízéről híres. A hajókirándulás során a kapitány és a legénység zenés és táncos műsorral szórakoztatja az utasokat. Lehetősége van úszni, ezért fürdőruhát hozzon magával. Ha van sznorkel felszerelése (maszk, légzőcső), ne felejtse el magával hozni. A hajó indulása a kedvező időjárási viszonyoktól függ. A hajójegyet az ár tartalmazza.

 

OLYMPUS-PRIONA-VADLAP ÚJ!

Felnőtt: 25 euró
Gyermek: 4-12 éves korig 20 euró
Indulás Makrygialosból: 9.00 órakor.
Indulás Paraliából: 9.20.
Érkezés Makrygialosba: 14:00.
Érkezés Paraliába: 13.40.
A görög mitológiában az Olümposz-hegyről ismert, hogy istenek lakják, mivel 2917 méter magas csúcsát mindig a felhők rejtik el. A program a festői szépségű Litochoro falun vezet keresztül, ahonnan felfelé haladva a hegy belsejébe jutunk egészen az 1150 méteres magasságban található Prionáig. Ez a vidék az Olümposz csodálatos és egyedülálló természeti környezetét mutatja be. Visszafelé a 944 méter magas Stavros-kilátónál tartunk egy kis szünetet, ahonnan tiszta időben az egész Katerini-öböl látható. Majd felkeressük a hegy melletti vadasparkot, ahol őzeket és őzeket láthatunk.

Ajánlott felszerelés: kényelmes cipő, kabát vagy pulóver, mert a hegyen hidegebb lehet.

SZALÓNIKI

Felnőtt: 25 euró
Gyermekek: 4-12 éves korig 20 euró
Indulás Makrygialosból: 10.00 órakor.
Indulás Paraliából: 9.40.
Érkezés Makrygialosba: 16:00.
Érkezés Paraliába: 16.20.
Szaloniki Görögország második legnagyobb városa, Macedónia tartomány fővárosa. Kereskedelmi, ipari és kulturális központ. Számos történelmi emlékműve van, elsősorban római és bizánci eredetűek. Az autóbuszos városnéző túra után egyéni felfedezés segít felfedezni a nyüzsgő görög nagyvárost. A zajos piaci negyedben való vásárlás nagy élmény.

EDESSA VÍZESÉS - LOUTRA POZAR

Felnőtt: 40 euró
Gyermek: 4-12 éves korig 35 euró
Indulás Makrygialosból: 10.00 órakor.
Indulás Paraliából: 9.40.
Érkezés Makrygialosba: 16:00.
Érkezés Paraliába: 16.20.
Kirándulás a vízesések városába, Edesszába, ahol a sajátos természeti környezet és a városi élet jól megfér egymás mellett. 70 méter magasról zuhan le az ország legnagyobb vízesése. A vízesés mögött sétálhatunk, ahol akár egy cseppkőbarlangba is be lehet lépni (belépődíj ellenében). Itt engedned kell az egyedülálló légkörnek. A vízesés közelében egy hagyományos malompark található.
Utunk folytatása autóbusszal, az egyedülálló, hideg és meleg vízesésekkel teli termálparkba, ahol a hegyekkel és gyönyörű fákkal körülvett, árnyas park vízeséseiben és öbleiben fürdőzhetünk. Mindenhol cseppeket szórnak. Nagy mennyiségű víz hullik le izgalmas módon. A környezet alkalmas a teljes megújulásra. A park szélén található egy termálfürdő, amely felár ellenében látogatható, ha úszni szeretne, személyenként mindössze 2 euróért.

Ajánlott felszerelés: fürdőruha, törölköző, kényelmes ruházat és cipő.
TENGERI WELLNESS HOMOKKFÜRDŐ

Felnőtt: 20 euró
Gyermek: 4-12 éves korig 15 euró
Indulás Makrygialosból: 14:00.
Indulás Paraliából: 14.30.
Érkezés Makrygialosba: 16.30.
Érkezés Paraliába: 17:00.
A sóban gazdag tengervíz medencéiben kezdődik. Merülj bele és élvezd. A szinte érintetlen környezetben megerősödik az immunrendszer, megnyugszik az idegrendszer, lazulnak az izmok. A hatékony fekete-tengeri iszapot egyedül kell felvinni az egész testre, vagy segítik egymást a felvitelben. A fekete-tengeri iszap pozitívan befolyásolja a sejtfunkciókat. A realxáló lebegést követően a test, a lélek és a lélek egyensúlya harmonizálhat a megújuló energiákkal. Amíg a bőre szárad, a tengeri iszap összetevői feszesebbé teszik a bőrt. Dörzsölje le a kiváló minőségű iszapot a testéről tengeri gyomokkal. Ezután dörzsölje le magát az elkészített gyümölcs tengeri sókristállyal. Serkenti a vér- és nyirokkeringést. A nyári bőrmegújító vitaminkezelés üdévé és bársonyossá varázsolja a bőrt. A környezet kiváló hatással van a szervezetre. Valójában egy természetes környezetben zajló szabadidős foglalkozáson vesz részt (két és fél órás foglalkozás). A díj tartalmazza az utazási költséget.

Ajánlott felszerelés: papucs, fürdőruha, kendő vagy sapka, egy üveg víz, törölköző.

ATHÉN

Felnőtt: 50 euró
Gyermek: 4-12 éves korig 45 euró
Indulás Makrygialosból: 23.30.
Indulás Paraliából: 23.45.
Érkezés Makrygialosba: 20.00. másnap este
Érkezés Paraliába: 19.40. másnap este
Ha ezt a felejthetetlen élményt nyújtó kirándulást választja, a történelemkönyvek fotói közül néhányat eredeti szépségében elevenít meg. Reggel 7 körül érkezünk Pireuszba, a világ második legnagyobb kikötőjébe, amely évezredek óta Görögország legfontosabb kereskedelmi központja. Utunk következő állomása az Akropolisz (belépő: 12 euró/fő – 2010-ben érvényes). A várhegy meglátogatása után sétálhatunk a görög főváros híres bazárjában, majd megtekinthetjük az őrségváltást a Parlament előtt. Rövid szünetet tartunk a Thermai-öbölnél.

WATERLAND – Aquapark

Felnőtt: 45 euró
Gyermek: 4-10 éves korig 40 euró
Indulás Makrygialosból: 9.30.
Indulás